Over ons

Het Theatercafe is een hip en eigentijds café waar cultuur, kunst, film, muziek, design, fotografie, fashion, creativiteit, innovatie, technologie, nieuwe hypes en trends centraal staan. Dit maakt het Theatercafe de centrale ontmoetingsplaats in de Tiense regio bij uitstek voor alle creatievelingen en de creatieve sector in het algemeen.

Foto_Groot_4

BEDIENING

We werken zonder bediening aan tafel. Klanten bestellen en worden bediend aan onze bar, betalen en nemen hun drankjes mee. Dit alles onder het waakzame oog van onze klant waardoor wij steeds weer inzetten op een “perfect-serve” en hoge kwaliteitsnorm voor al onze producten. Door onze manier van werken geven we onze klanten ook ruimte en vrijheid in een zeer ongedwongen sfeer. Onze klanten zijn niet gebonden aan een bepaalde tafel of stoel, komen en gaan wanneer ze willen, doen over een drankje zolang ze willen, chillen en genieten ieder op zijn eigen manier en dit zonder ongepast lastig gevallen te worden door onze medewerkers. Ons barpersoneel krijgt voortdurend professionele opleidingen en bijscholing. Kortom een verblijf in ons Theatercafe is een beleving, een ontdekking. Enjoy…!

LAB VOOR NIEUWE TRENDS

Het Theatercafe is niet enkel een zeer gezellig café, maar tevens een lab, een plaats waar we niet vies zijn om nieuwe evoluties, trends en gevoeligheden binnen de horecasector uit te proberen en te testen. Het nieuwste en meest baanbrekende inzake voeding, drank, technologie,… wordt bij ons omarmd en uitvoerig getest.

MVO

Foto_Klein_2Tevens dragen we de MVO principes in het hart en dit is duidelijk te merken in ons project en zijn uitbating. Dit blijkt onder andere uit het gebruik van duurzame en gerecycleerde materialen, onze afvalverwerking en recyclage, onze voedseloverschotten verdelen we onder de behoeftigen van Tienen, een zorgvuldige keuze van gelijkgestemde leveranciers en partners, etc… zijn slechts een greep uit deze principes die wij dagelijks meenemen in ons beleid en uitbating.

CO-WORKING

“Co-Working”, voornamelijk voor de creatieve sector binnen het Theatercafe. Door de ligging nabij de Tiense ring en de zeer ruime gratis parkeergelegenheid leent onze locatie zich perfect voor zakelijke afspraken in een professioneel, maar toch zeer gezellig kader. Tevens kan je genieten van gratis Wi-Fi binnen, maar ook op ons terras.

KAART/MENU

Ook hier is “net dat tikkeltje meer en anders” meer dan op zijn plaats. We hebben met veel zorg een zeer uitgebreide drankenkaart samengesteld, met zowel klassiekers als niet-alledaagse dranken. Gaande van frisdranken, power- en smart drinks, waters, smoothies en juices tot gezonde biodranken en alcoholhoudende dranken. Uiteraard hebben wij een ruim aanbod aan aperitieven, likeuren, gins, whisky’s, sterke dranken, coctails, bubbles, wijnen, bieren, streekbieren en bio-bieren. Ons aanbod bevat o.a. ‘alle’ binnen- en buitenlandse trapisten. Het ‘Tiens Theaterke’, ons eigen huisbier, is uitsluitend en exclusief gebrouwen voor het Theatercafe van Tienen. Tevens vertegenwoordigen wij exclusief voor de Tiense regio het volledige gamma bieren van Brouwerij PALM! Even checken, het loont meer dan de moeite: http://palm.be.

KEUKEN

Onze keuken is opgebouwd rond hippe, hartige, coole en gezonde (bio, glutenvrij, veggie,…) snacks (warm-koud). Onze kaart bevat ook een aantal hartige streek- en internationale gerechten en klassiekers. Maar ook hier weer is “net dat tikkeltje meer en anders” meer dan op zijn plaats. Samen met onze leveranciers hebben wij met veel zorg een drankenkaart samengesteld, met zowel klassiekers als niet-alledaagse dranken. Gaande van frisdranken, energy drinks, waters, smoothies, juices en gezonde biodranken. Uiteraard hebben wij ook een ruim aanbod aan de beste likeuren, sterke dranken, specials, bieren, streekbieren en biobieren. Ons ‘Tiens Theaterke’, ons eigen huisbier, is uitsluitend te verkrijgen in het Theatercafe van Tienen.

2

BEDIENING

We werken zonder bediening aan tafel. Klanten bestellen in het Theatercafe aan de bar, rekenen af en nemen hun drankjes mee. Ons barpersoneel krijgt voortdurend professionele opleidingen en bijscholing (Barista opleiding, tappen, cocktail). Onze bediening gebeurt aan de bar onder het waakzame oog van onze klant waardoor wij steeds weer inzetten op een “perfect-serve” en hoge kwaliteitsnorm voor al onze producten.

MEDIA & INFORMATIE

Ook aan dagelijkse informatie en nieuwsstromen zal het in het Theatercafe niet ontbreken. Op onze leestafel vind je dagelijks alle Vlaamse kranten, alsook een paar internationale titels. Week- en maandbladen rond cultuur, muziek, kunst,… maken ook deel uit van ons ruime aanbod. Bovendien houden wij ook een archief bij van onze oudere kranten (tot 14 dagen oud) die u op aanvraag kan opvragen en raadplegen.

Foto_Klein_1NETWERKEN & EVENTS

Wil je een gezellige drink, aperitief of netwerkmoment opzetten, dan creëert ons kader alom verwondering bij de genodigden. Voor meer info omtrent deze mogelijkheden, bel ons of vraag in het Theatercafe naar de verantwoordelijke.

CULTUUR & MUZIEK
Foto_Klein_4
Op zeer regelmatige basis organiseren we in het Theatercafe (meestal akoestische) gezellige optredens in allerlei genres maar ook lezingen en andere culturele vertoningen. Raadpleeg regelmatig onze kalender. Tijdens de zomermaanden, van juli tot half september stopt de programmatie van het CC.  Dan neemt het Theatercafe met veel plezier de fakkel voor deze periode over met een eigen zomerprogrammatie die zich zowel binnen als op het Theaterpleintje zal manifesteren. Meer info over kalenders etc… via onze social media.

TERRAS

Wanneer het zonnetje prikkelt openen wij ons ruime en zeer rustig gelegen zomerterras (300 m²) met meer dan 100 zitplaatsen. Tijdens de zomerperiode staan vooral sfeer en gezelligheid hier centraal.

BELEVING

De “beleving” van op café gaan krijgt in het Theatercafe een andere betekenis en waarde toegemeten. Kom het zelf ervaren!